Over mij

Natuurlijk kan ik pagina’s volschrijven over het bijzondere effect van trance want ik ben dol op mijn vak. Toch is de klik met je therapeut de sleutel voor therapie die bij jou past.
Op deze pagina vertel ik wat meer over mezelf en hoe ik tot de keuze voor hypnotherapie ben gekomen.
Neem gerust contact op of neem eens een kijkje op Facebook.

Ik woon samen in Enschede met mijn vriend en twee voormalige straathonden. Mijn leven is vrij actief omdat ik geniet van wandelen, yoga, dansen en klimmen. Dansen is een belangrijke passie van mij, en dan gaat het niet om mooie pasjes, maar om bewegingen die ik zou maken wanneer er niemand kijkt. Bewegingen die ik maak omdat mijn lijf het fijn vindt. Vandaar dat ik ben gestart met het geven van workshops Trancedans

Van begeleider naar therapeut
Voordat ik met de opleiding voor hypnotherapie begon, werkte ik eerst enkele jaren in de jeugdzorg en daarna als gezinsbegeleider (vooropleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening). Nadat ik mijn opleiding heb afgerond ben ik minder gaan werken zodat ik mijn praktijk kon opstarten.
Vorig jaar heb ik mijn baan als begeleider opgezegd om part-time aan de slag te gaan als gezinstherapeut en trainer bij praktijk Helios in Oldenzaal. Hier geef ik begeleiding en therapie bij opvoedingsvragen en training in behandelgroepen voor kinderen en jongeren. Het werken met gezinnen en individueel vanuit mijn eigen praktijk is een combinatie waar ik blij van word.

Het werken met mensen roept al jaren vragen bij me op
Zou iemand een ander mens geworden zijn wanneer hij in een ander gezin was geboren? Hoe komt het dat patronen in families soms generaties worden doorgegeven? Ik ben vooral benieuwd naar wat schuilgaat achter gevoelens, gedachten en gedrag. Zo ontstond de keuze voor een therapeutische opleiding waarbij ik op onderzoek uit kan gaan in het onbewuste.

En mijn eigen proces? 
Ondertussen werk ik ruim 9 jaar in de hulpverlening waar ik verscheidene keren mijn neus heb gestoten.
Regelmatig stel ik mezelf de vraag: Wie ben ik? Hoe voel ik me? Ben ik wat ik voel? Ben ik wat ik heb mee gemaakt? Het is voor mij belangrijk om kritisch naar mezelf te zijn en gevoelens, dromen en gedachten onder de loep te nemen. Het ontdekken van blinde vlekken gaat niet zonder slag of stoot en doet eigenlijk alijd pijn.
Benieuwd hoe dit voor mij werkt? Lees dan eens mijn blog ‘Vriendschap met Paniek’ of Voorbij de eenzaamheid’.

Onbewust weet je het al
Ik heb het vertrouwen dat ieder mens diep van binnen precies weet wie hij is, wat er speelt en wat hij nodig heeft. Zelf ben ik ook eigenwijs genoeg om niet zomaar iets van een ander aan te nemen zodat ik het echt zelf moet ontdekken. Daarom wil ik jou als therapeut niet vertellen hoe jij in elkaar steekt en wat je nodig hebt, ik wil handvatten bieden om het zelf te ervaren.

Meer lezen over mijn opleiding hypnotherapie en integrale psychosociale therapie?
Kijk op: www.hypnos.nl