Over mij

Natuurlijk kan ik pagina’s volschrijven over het bijzondere effect van trance want ik ben dol op mijn vak. Toch is de klik met je therapeut de sleutel voor therapie die bij jou past.
Op deze pagina vertel ik wat meer over mezelf en hoe ik tot de keuze voor hypnotherapie ben gekomen.
Neem gerust contact op of neem eens een kijkje op Facebook.

Ik woon samen in Enschede met mijn vriend, ons zoontje Eden (half jaar oud) en twee voormalige straathonden. Er gaat een wereld voor me open in deze compleet nieuwe levensfase als moeder. Ik geniet volop van mijn zoon en vind het ook een intens proces waarin ik de meest uiteenlopende gevoelens tegenkom.
Ik kan veel energie kwijt in dans. Dansen is een belangrijke passie, en dan gaat het niet om mooie pasjes, maar om bewegingen die ik zou maken wanneer er niemand kijkt. Bewegingen die ik maak omdat mijn lijf het fijn vindt. Ik geniet dan ook zeer van de workshops Trancedans die ik verzorg in samenwerking met 3 muzikanten: Paul op de Weegh, Thea Veldman en Daniella Wolters.

Van begeleider naar therapeut
Voordat ik met de opleiding voor hypnotherapie begon, werkte ik eerst enkele jaren in de jeugdzorg en daarna als gezinsbegeleider (vooropleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening). Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar Helios Kind en Jeugd in Oldenzaal om part-time aan de slag te gaan als gezinstherapeut, kindertherapeut en trainer in behandelgroepen voor kinderen en jongeren. Het werken met gezinnen en individueel vanuit mijn eigen praktijk is een combinatie waar ik heel blij van word en die ik dus ook na mijn zwangerschapsverlof heb voortgezet.

Het werken met mensen roept al jaren vragen bij me op
Zou iemand een ander mens geworden zijn wanneer hij in een ander gezin was geboren? Hoe komt het dat patronen in families soms generaties worden doorgegeven? Ik ben vooral benieuwd naar wat schuilgaat achter gevoelens, gedachten en gedrag. Zo ontstond de keuze voor een therapeutische opleiding waarbij ik op onderzoek uit kan gaan in het onbewuste.

En mijn eigen proces? 
Ondertussen heb ik ruim 10 jaar ervaring als hulpverlener, waarvan 4 in mijn eigen praktijk. Ik heb verscheidene keren mijn neus gestoten en vind het heel belangrijk om ook mijn eigen proces onder de loep te blijven nemen.
Regelmatig stel ik mezelf de vraag: Wie ben ik? Hoe voel ik me? Ben ik wat ik voel? Ben ik wat ik heb mee gemaakt? Het ontdekken van blinde vlekken gaat niet zonder slag of stoot en doet eigenlijk alijd pijn.
Benieuwd hoe dit voor mij werkt? Lees dan eens mijn blog ‘Vriendschap met Paniek’ of Voorbij de eenzaamheid’.

Onbewust weet je het al
Ik heb het vertrouwen dat ieder mens diep van binnen precies weet wie hij is, wat er speelt en wat hij nodig heeft. Zelf ben ik ook eigenwijs genoeg om niet zomaar iets van een ander aan te nemen zodat ik het echt zelf moet ontdekken. Daarom wil ik jou als therapeut niet vertellen hoe jij in elkaar steekt en wat je nodig hebt, ik wil handvatten bieden om het zelf te ervaren.

Meer lezen over mijn opleiding hypnotherapie en integrale psychosociale therapie?
Kijk op: www.hypnos.nl