4 fasen van een sjamanistische meditatie

Volgens de oude sjamanen wordt jouw verbinding met het ‘oneindige’ geopend wanneer je neuriet. De trilling van je stem zou innerlijke blokkades doorbreken zodat je weer ontvankelijk bent voor wat jou toekomt.

En neuriën deden we. Eerst verlegen en steeds vrijer. De resonantie van mijn stemgeluid ging op in het lied van de groep. Dwars door alle gedachten over wat hoort of logisch lijkt. Onze stemmen vormden een magische symfonie die mij meenam op reis  in mijn eigen gevoelswereld.
Diep van binnen ervoer ik de vrijheid om mijn stem te laten horen. Te zijn wie ik ben. Te voelen wat ik voel. Te kiezen wat goed is voor mij.
Toen de fase van het loslaten aanbrak was dit voor mij slechts een logisch gevolg op alles wat door de trilling van ons stemgeluid was losgemaakt.  Mijn lichaam liet als vanzelf los wat mij niet meer past en wat ik niet meer nodig heb. Ze liet los wat ik met liefde heb gedragen tot ik eraan toe was om het te laten gaan. Om me heen hoorde ik anderen diep zuchten. Ook zij gingen door hun eigen proces.
Het moment was aangebroken om tot me te laten komen waar ik eerder nog niet aan toe was. Mogelijk omdat het er de tijd nog niet voor was. Mogelijk omdat ik eerst los mocht laten zodat ik ruimte kon maken voor iets nieuws. Iets nieuws dat precies past in mijn proces.
En het werd stil.
Stil in en om me heen.
Leegte
Als na een bevrijdende huilbui die me al langer had dwars gezeten.
Vrij

Dankbaar dat ik dit bijzondere ritueel heb mogen delen met deze groep mensen.

 

Lees meer in de Facebook groep: meditatie oefeningen voor iedere dag 

 

 

2 thoughts on “4 fasen van een sjamanistische meditatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.