Workshops

In samenwerking met verschillende (yoga)docenten verzorg ik meditatie-workshops, stiltedagen, trancedansen, retraites, en een jaarlijks terugkerende verdiepings-midweek voor vrouwen.
Gemakkelijk op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de facebookgroep:
Meditatie-oefeningen voor iedere dag
Of houd de website in de gaten, want ook hier worden geplande evenementen gelanceerd.

De workshops:

Yoga-meditatie ochtend:
“In gesprek met je hart”

Als jouw hart hardop kon spreken, wat zou het je dan vertellen?
En wat zou jij aan je hart vragen?

Deze yoga-meditatie ochtend staat in het teken van het contact met je hart.
De yoga-oefeningen zijn er speciaal op gericht om je hart te openen zodat je ruimte creëert om het gesprek aan te gaan. Vervolgens krijg je de kans om op jouw manier alle vragen aan je hart te stellen, zodat je kunt ontdekken wat voor jou belangrijk is.

Ron en Milou bundelen hun kennis en vaardigheden vanuit de Raja yoga en hypnotherapie. Zij organiseren thema avonden en yoga-retraites waarbij fysieke oefeningen en verschillende vormen van meditatie op elkaar zijn afgestemd.
Wil jij ervaren wat deze combinatie van yoga en meditatie voor jou kan betekenen?
De eerste keer dat we dit thema organiseerden kregen we meer aanmeldingen dan kon passen in Rons huiskamer, dus meld je snel aan!

Meer weten?
Neem gerust contact op!
Voor meer informatie over Ron klik hier.

*  Kijk voor evenementen en meditatie-oefeningen ook eens in de facebook groep

 Workshop Transformerend ademen

Merk jij weleens dat je ongemerkt hoog in je borst of te snel ademt? Dan zijn de Transformerende ademsessies wellicht iets voor jou.
In 3 sessies bundelen wij, Ron ten Voorde (yoga-docent en ademcoach) en Milou van Dormolen (hypnotherapeut) opnieuw onze ervaring.

Wanneer je onregelmatig of oppervlakkig ademt vermindert je energie. Veel mensen ademen onbewust te snel vanwege alle stress in het dagelijks leven. Transformerend ademen helpt je vrij en open te ademen. Zo ervaar je wat er in je leeft en breng je energie in beweging. Je ademt als het ware door de blokkades in je lichaam waardoor emoties worden getransformeerd.

Een sessie duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur en vindt plaats in groepen van maximaal 6 deelnemers in Ron huiskamer, waar we van alle gemakken zijn voorzien (dekens en matjes).
We starten met enkele yoga warming-up oefeningen zodat je meer in contact komt met je lichaam.
Vervolgens maak je het jezelf comfortabel op de matjes en dekens en wordt de muziek gestart zodat we kunnen beginnen met een speciale ademtechniek. Je wordt hierbij begeleid door Ron en Milou die individuele aanwijzingen geven.
Jouw adem (spirit in het Latijn) laat je ervaren wie je bent en brengt je in het nu zodat je jezelf kunt zuiveren en werkelijk in verinding komt met jouw innerlijke liefde en vreugde.
Nadien drinken we een kopje thee en kun je naar behoefte jouw ervaring met ons delen

Wil je ervaren wat deze ademtechniek met jou kan doen!?

Meer informatie of aanmelden? Neem gerust contact op!
Kijk ook op: facebook  voor het evenement.


Vrouwen Verbinden Verdiepen

Herken jij het verlangen naar een groep vrouwen waarmee je samen een veilige omgeving creëert waarin je elkaar kunt inspireren, kwetsbaar kunt zijn, met elkaar kunt lachen, muziek kunt maken en je gevoelens kunt uiten?
Waar je elkaar uitdaagt en ondersteunt om uit je comfortzone te stappen en de krachtvrouw zichtbaar te maken die in eenieder van ons huist. Waarin je je gezien en gesteund voelt door de vrouwen om je heen en deze vrouwelijke connectie verdiept en versterkt.

Kijk voor meer info in de agenda onder Vrouwen Verbinding VerdiepenYoga-dansmeditatieDans (1)

Spanning in je lijf?
Dan is onze yoga-dansavond misschien wel iets voor jou!
We starten met Raja yoga (gegeven door Ron ten Voorde) om je te helpen los te komen van alle dagelijkse regelzaken en je te laten aankomen in je lijf. Onbewust weet jouw lichaam precies wat het nodig heeft om spanning los te laten. Dus laat je verrassen door je eigen bewegingen wanneer het ritme van de drums je meeneemt in een diepe meditatie.

Voor meer informatie over Ron ten Voorde, ga naar: www.yogateaching.nl.

*  Kijk voor evenementen en meditatie-oefeningen ook eens in de facebook groep.

 Sjamanistische meditatie
(Zie mijn blog over deze avond)

Het is nog wel wat koud, maar de dagen worden langer, de aarde ontwaakt en staat langzaam maar zeker in bloei. Tijd om te snoeien, oude takken maken plaats voor nieuwe knoppen.

Los laten wat jou niet meer past
Het voorjaar is een mooie tijd voor een ritueel van los laten wat jou niet meer past, en naar je toe trekken wat je tot dan toe nog niet hebt kunnen bereiken omdat het oude nog niet af was. Zo kun je voeding geven aan datgene wat voor of in jou mag gaan bloeien.
Zelf doe ik hiervoor twee keer per jaar (voorjaar en najaar) een sjamanistische rituele meditatie.

Zie ook Facebook

Instapworkshop ‘ontspannen en mediteren’Foto door: Adriaan Kamphuis
Wanneer:   19 – 20 – 21 februari 2016
Aankomst: Vrijdag vanaf 18.30u. ontvangst.
Vertrek:      Zondag om 16.00u.
Waar:          Erve Veldink, Eibergseweg 42 in Haarlo

Hoe begin je? En misschien belangrijker hoe blijf je mediteren? 

Er zijn talloze meditaties te vinden. Mogelijk heb je weleens oefeningen uitgeprobeerd en blijkt het volhouden het grootste obstakel.

Een instapprogramma 

Tijdens deze workshop leid ik je in een groep van maximaal 8 personen door verschillende vormen van meditatie en ontspanningsoefeningen waaronder mindfulness-, wandel- en dansmeditatie. Leren mediteren vraagt tijd en aandacht. Je hoeft niet van jezelf te verwachten dat je na het weekend een uur geconcentreerd kunt stilzitten. Wel kun je leren hoe je dagelijks meditatie in je leven kunt brengen waardoor je prettiger in je vel komt te zitten. Het programma is zo opgebouwd dat je rustig begint en steeds meer tot ontspanning en daarmee dichterbij jezelf komt. Je krijgt verscheidene praktische tips die je zelfs tijdens de meest drukke dagen kunt gebruiken om stilte te vinden in jezelf.

Tijd en ruimte 
Er is tussendoor voldoende tijd om je even terug te trekken of bijvoorbeeld een wandeling te maken door het Achterhoekse landschap.

Individuele therapie
Er is ruimte voor individuele therapieconsulten wanneer hier behoefte aan is.

Maaltijden
Maaltijden worden verzorgd door Jonathan de Haan. Met liefde en passie voor koken bereidt hij een vegetarisch en (zoveel mogelijk) biologisch drie gangen diner.

En na het weekend?
Tot vier weken na het weekend ontvang je tweewekelijks een e-mail met vragen, herinneringen en simpele oefeningetjes om je te ondersteunen bij jouw dagelijkse ontspanning en meditatie. Je bent vrij om te antwoorden of telefonisch contact op te nemen. Vanzelfsprekend is het altijd mogelijk om een therapieconsult te plannen.

De locatie en overnachtingen
De accommodatie bevindt zich in een gerenoveerde boerderij in het Achterhoekse landschap. Er is een groepsruimte gereserveerd met een slaapruimte met 8 gescheiden bedden in knusse nisjes. Het staat je vrij om voor het weekend een appartement voor jezelf te huren (deze kosten komen voor je eigen rekening). Je kunt hiervoor rechtstreeks contact opnemen met Erve Veldink.
Voor meer informatie over de locatie ga naar: www.erveveldink.nl

Kosten
€270,- (incl. 21% btw)